El tribunal d’arbitratge esportiu creat per la UFEC, el Col·legi d’Economistes i el Consell d’Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya surt al territori per explicar els beneficis de l’arbitratge i la mediació per resoldre els conflictes dins el món de l’esport
La ciutat de Tortosa acull aquest dijous, 5 d’abril, la primera de les xerrades en què el Tribunal d’Arbitratge Esportiu de Catalunya (TAEC) es vol donar a conèixer i explicar-se a les entitats i professionals del sector del territori català.
El TAEC va ser creat a mitjans de l’any passat amb la voluntat de posar a l’abast del món de l’esport l’arbitratge i la mediació com a mecanismes habituals per abordar la resolució dels conflictes que s’originen en el sector.
L’esport, com a sector polièdric, transversal i en què participen pluralitat d’agents, és sens dubte un àmbit de la societat que requereix d’instruments propis per a la canalització dels seus conflictes. Instruments que siguin àgils, efectius, de proximitat, flexibles, que garanteixin la seguretat jurídica, confidencials i que permetin el manteniment de vincles entre les parts.
Un abril intens
Per tot plegat, el Tribunal vol explicar-se en 4 xerrades repartides pel territori; després de Tortosa, les poblacions de Lleida (12 d’abril), Girona (18 d’abril) i Barcelona (26 d’abril) són les ciutats que acolliran aquestes xerrades informatives. En les sessions s’abordarà com l’arbitratge i la mediació que el Tribunal posa a disposició de les entitats del sector són una solució ràpida i especialitzada per als conflictes del món de l’esport.
La nostra societat evoluciona cap a un canvi de model en el qual es reclama més participació directa de les persones i les entitats. També s’exigeix més diàleg en lloc d’enfrontament a través de les relacions més madures i cohesionades. Per això, la resolució de conflictes per vies alternatives juga un paper fonamental. Per aquest motiu el TAEC s’erigeix com l’instrument que el sector esportiu necessita per resoldre els seus conflictes.